Publicaties

De aanvragen van onderzoekers voor gegevens uit de landelijke databank leiden tot publicaties waarin het gebruik van PALGA tot uiting komt. In elk jaarverslag wordt een overzicht van deze publicaties opgenomen.
De literatuurlijst is zowel alfabetisch als oplopend per jaar beschikbaar:
- Alfabetisch
- Oplopend per jaar
 Ontbreekt een publicatie in de lijst, dan kunt u dit doorgeven aan aanvraag@palga.nl.

Publicaties 2016: 
(Volgen z.s.m.)

De publicaties van 2015 kunt u hier bekijken

 Publicaties 2015 (uit Jaarverslag) 
 Publicaties 2014 (uit Jaarverslag)
 Publicaties 2013 (uit Jaarverslag)
 Publicaties 2012 (uit Jaarverslag)
 Publicaties 2011 (uit Jaarverslag)
 Publicaties 2010 (uit Jaarverslag)
 Publicaties 2009 (uit Jaarverslag)
 Publicaties 2008 (uit Jaarverslag)
 Publicaties 2007 (uit Jaarverslag)

Overige publicaties  

Cytologie: Cytologie is een niet invasieve diagnostische methode waarvan de uitslag snel bekend kan zijn. Bovendien ook relatief goedkoop. Maar wat draagt cytologisch onderzoek bij? Is de uitslag wel doorslaggevend genoeg? Is er behoefte aan scholing, andere classificaties? Een eerste stap om deze vragen te beantwoorden is het in kaart brengen van wat in Nederland aan cytologisch onderzoek wordt gedaan. Hierbij een kort verslag van deze inventarisatie.

Obducties: De NVVP heeft, in samenwerking met PALGA, onderzoek gedaan naar het aantal pathologie onderzoeken op overledenen (obducties) in Nederland in de afgelopen 10 jaar. Lees meer

Bevolkingsonderzoeken: PALGA levert ieder jaar gegevens voor de evaluatie van het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker. In de folder, opgesteld door de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), vindt u de resultaten tot en met 2015.