Impact

Wat is impact?

Impact omschrijft het effect dat een organisatie heeft op haar werkveld, maatschappij en omgeving. Dit gaat verder dan alleen de diensten die een bedrijf levert. Palga is trots op de projecten, verbanden en events die wij organiseren om onze doelstelling te ondersteunen.

Palga identificeert drie gebieden waar zij impact heeft, gebaseerd op de drie belangrijkste stakeholders in haar activiteiten: Wetenschappelijke impact voor de Onderzoekers, Maatschappelijke impact voor de Patiënten en Professionele impact voor de Pathologen.

In al deze gebieden heeft Palga-impact gehad via onze diensten, en overige projecten, verbanden en events. Hieronder staat een selectie van onze impact die we in deze verschillende gebieden hebben gemaakt.

Wetenschappelijk

 1. Wetenschappelijke artikelen, welke u kunt vinden op de pagina publicaties.
 2. Promotie onderzoek Julie Swillens: een KWF-project (8281) genaamd ‘IMPROVING’ dat onderzoekt welke knelpunten en bevorderende factoren een rol spelen bij het gebruik van de Palga-protocollen.
 3. Project spiegel informatie: Uit onderzoek is gebleken dat er variatie zit in hoe pathologen diagnosticeren, ook binnen een laboratorium. Daarom heeft Palga het project spiegel informatie opgezet, waarmee laboratoria terugkoppeling krijgen voor hun eigen diagnose statistieken.
 4. Palga partner is een partner geweest in een landelijk onderzoek naar de impact van COVID-19 op diagnostiek en behandeling van kankerpatiënten. Lees meer in ons nieuwsbericht.
 5. Promotieonderzoek Carmen van Dooijeweert, begeleid door werknemers van de UU en van Palga, heeft een belangrijk proefschrift afgeleverd naar kwaliteitsverbetering voor de beoordeling van biomarkers voor borstkanker.Kwaliteitsverbetering van de beoordeling van biomarkers in borstkanker”.

Maatschappelijk

 1. Voorlichting: Palga levert voorlichtingsmaterialen voor patienten over hoe hun data gebruikt word, en over de privacy wetgeving.
 2. Palga heeft samen met de NVVP een rapportage uitgebracht over de impact van de pandemie op de zorg. Lees meer in ons nieuwsbericht

Professioneel

 1. Cursus programmeren voor pathologen. Lees hier meer over op de pagina Opleidingen.
 2. Protocollen gebruik stimuleren (link naar protocollen? Niet een specifiek nieuwbericht hierover gevonden)
 3. Webinar over AVG voor pathologen. Lees hier meer over in ons nieuwsbericht
 4. Palga-Raad is een samenwerking tussen Palga en de laboratoria, waardoor de laboratoria ook overzicht hebben en zeggenschap over hun data hebben. Ook een platform voor het uitwisselen van best practices. Lees hier meer over in dit nieuwsbericht
 5. Het PATH-project: de koppeling tussen Palga en de NKR (Nederlandse Kanker Registratie) die het mogelijk maakt op deze manier relevante informatie vanuit beide databases kan worden gebruikt voor het PATH-project. Lees elders op de website meer over het PATH project
 6. De Palga-Portal, welke mogelijkheden biedt die anders niet te behalen waren. Lees deze testemonials van professionals over hoe de PALGA-portal hun werk makkelijker maakt.