Dr Aletta Debernardi vanaf 1 januari 2021 directeur PALGA

Met ingang van 1 januari 2021 wordt Dr. Aletta Debernardi de nieuwe directeur van PALGA. Per die datum neemt zij deze rol over van Dr. Lies van Gennip die als a.i. directeur PALGA heeft geleid.

Aletta is gepromoveerd in de Biologie en heeft meer dan vijftien jaar ervaring in management van innovatieve organisaties in onder andere de gezondheidszorg. Zij heeft leiding gegeven aan grotere samenwerkingsverbanden en innovatieve organisaties binnen Nederland en Europa. Tot voor kort was zij directeur bedrijfsvoering van Stichting Netherlands eScience Centre.

Het Bestuur van PALGA is blij met de komst van Aletta als nieuwe directeur, die met haar brede ervaring en netwerk, samen met het bestuur en het bureau, de nieuwe strategische koers van PALGA verder gaat uitwerken.

Aletta: “In deze tijd van corona blijken goede data en gedegen onderzoek binnen de gezondheidszorg van groot belang. Ik voel me ontzettend bevoorrecht om met de parel die PALGA is, aan de slag te gaan. Bescherming van deze parel, als ook de mogelijkheid om deze schat aan data te benutten voor de Nederlandse gezondheidszorg gaan hierbij hand in hand.”

<< ga terug