Koppeling DICA een feit

Stichting PALGA en DICA (Dutch Institute for Clinical Auditing) hebben een koppeling tot stand gebracht, waardoor pathologiegegevens eenvoudig kunnen worden overgenomen in de DSCA-registratie (Dutch Surgical Colorectal Audit). Dit verhoogt de kwaliteit van de pathologiedata in de registratie, verlaagt de registratielast binnen de ziekenhuizen en past in de doelstelling van PALGA en NVVP om kwaliteit van zorg te bevorderen. De koppeling is mogelijk gemaakt door een subsidie van de SKMS die is aangevraagd door de NVVP.

De koppeling levert gegevens vanuit het landelijke PALGA protocol ColonRectumcarcinoom. De koppeling met de DSCA is de eerste in een serie koppelingen tussen PALGA en de verschillende kwaliteitsregistraties binnen de DICA. Naar verwachting volgen er dit jaar nog twee: de DGOA (Dutch Gynaecological Oncology Audit) en de DUCA (Dutch Upper GI Cancer Audit).

Indien uw laboratorium gebruik wil maken van de koppeling dient u hierover zelf afspraken met de DICA te maken. U zult gevraagd worden om een bewerkersovereenkomst aan te gaan met MRDM (Medical Research Data Management). In opdracht van de DICA ondersteunt MRDM de ziekenhuizen bij het beheren en managen van hun data. Daarna kunt u zich melden bij DT Healthcare Solutions voor het laten activeren van de koppeling, onder de vermelding dat de bewerkersovereenkomst is getekend (030-6569777 of support.laboratoria@telecom-healthcare.com).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de DICA Servicedesk: 088-5700010, dica-servicedesk@mrdm.nl, of met PALGA: Paul Seegers 088-0402700, Paul.Seegers@palga.nl.

 

<< ga terug