Ontwikkeling van de PALGA protocollen

Nieuwe protocollen worden ontwikkeld volgens een vaste procedure, waarbij een functioneel ontwerp (FO) wordt ontwikkeld (met diverse pathologen), gebaseerd op een richtlijn, ICCR template, consensus artikel enz. Dit FO wordt besproken in de werkgroep protocollen en wordt dit voor gelegd aan de CKBU ter beoordeling. Hierna vindt de modellering plaats en wordt een autotest programma gebouwd. Vervolgens 2 testfases door twee verschillende pathologen. Separaat wordt de documentatie opgesteld. Na aanpassingen op basis van de testresultaten wordt versie 1 van het protocol uitgerold.

Werkgroep protocollen

In de protocollen, onder het tabblad ‘Protocol updates’ is ook een link opgenomen die u doorverwijst naar de huidige formatie van de werkgroep protocollen.

Deze webpagina maakt onderdeel uit van het KWF project IMPROVING (8281), waarin hulpmiddelen ontwikkeld en getest worden voor het bevorderen en verbeteren van het gebruik van de PALGA protocollen. In 2021 wordt deze webpagina op landelijke schaal geëvalueerd via een enquête. Voor vragen of opmerkingen over deze webpagina kunt u contact opnemen met Julie Swillens, onderzoeker IMPROVING.