Duidelijk en overzichtelijk

Het bieden van gestandaardiseerde procedures vinden wij bij Palga erg belangrijk omdat het de pathologen in staat stellen om op een consistente manier te werken. Vooral voor pathologen is dit essentieel omdat zij werken met cruciale informatie die van invloed is op de diagnose en behandeling van patiënten.

Voor pathologen
Protocollen
Protocollen

Elke patiënt in Nederland heeft recht op de beste diagnose. Daarom werkt Palga hard aan het optimaliseren van de pathologie diagnostiek en verslaglegging. De invoer van de standaardverslaglegging (Synoptic Reporting) in de pathologie door middel van landelijke protocollen is daarbij essentieel: voor iedere patiënt, in elk ziekenhuis in Nederland wordt dezelfde informatie verzameld en op een duidelijke en overzichtelijke manier gepresenteerd. De bespreking van iedere patiënt in het multidisciplinaire overleg kan zo optimaal verlopen.

Moleculaire diagnostiek
Moleculaire diagnostiek

Palga gelooft dat de beste behandeling begint met de beste diagnose. Elke patiënt in Nederland heeft recht op de beste diagnose. Daarom werkt Palga hard aan het optimaliseren van de pathologie diagnostiek en verslaglegging. 

Signalering NKR
Signalering NKR

Via het Palga netwerk worden incidenties van maligniteiten elektronisch aan de kankerregistratie (NKR) gemeld. Dit vormt hiermee de basis van de NKR. Deze activiteit komt voort uit contracten die de ziekenhuizen hebben afgesloten met de NKR.

Het vergemakkelijken van communicatiestromen via onze vertaalmodule
Het vergemakkelijken van communicatiestromen via onze vertaalmodule

Het vergemakkelijken van communicatiestromen via onze vertaalmodule

Palga stelt een Vertaalmodule ter beschikking. Dit programma zet conclusies van pathologieverslagen op de achtergrond om in diagnosecodes, zodat de patholoog die niet meer zelf hoeft te dicteren. Het doel is om de communicatie tussen medische professionals en andere belanghebbenden te vergemakkelijken. Hierdoor kunnen rapporten en informatie uit de pathologielaboratorium gemakkelijker worden geïnterpreteerd en kan de informatie effectiever worden gedeeld en begrepen. Het programma verbeterd de werking overduidelijk.

Professioneel
Professioneel

Voor het stellen van de juiste diagnose zijn recent en historisch cel- en weefselonderzoek van cruciale waarde. Deze data moet veilig en gestructureerd worden opgeslagen en beschikbaar zijn voor de behandelende patholoog. Op deze manier kan de patholoog beslissende informatie bijdragen aan het behandelteam.  

Wij bieden de mogelijkheid aan pathologen om de cursus coderen te volgen. De kwaliteit van de databank is namelijk sterk afhankelijk van de kwaliteit van de ingevoerde gegevens.

Team landelijke protocollen