Palga haalt hedendaagse anatomische les naar Nederland

Van 29 september tot 5 oktober zal in het Cultuurhuis in Driebergen de tentoonstelling The Anatomy Revisited te zien zijn. Deze tentoonstelling, die eerder in Gent te zien is geweest, is in samenwerking met Stichting Palga naar Nederland gehaald. Op 28 september aanstaande zal, tijdens het jaarlijkse Palga-event voor genodigden, de tentoonstelling worden geopend. Hierna zal de tentoonstelling nog een week te zien zijn voor geïnteresseerden.

The Anatomy Lesson Revisited is een hedendaagse reflectie op het beroemde schilderij “de Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp” van Rembrandt van Rijn door een internationale groep van 17 kunstenaars.Deze tentoonstelling maakt deel uit van een breder programma van tentoonstellingsprojecten dat wordt ontwikkeld door het 10dence-platform. 

Het 10dence platform stimuleert intensieve en innovatieve samenwerking in de kunstsector en beoogt een onafhankelijk platform te zijn voor kunstenaars. Hierin zijn veel overeenkomsten te vinden met de rol van Palga binnen de pathologie en de Nederlandse gezondheidszorg als geheel.

Meer informatie over de tentoonstelling en de betrokken kunstenaars kunt u hier vinden.