Uitreiking Palga-prijs 2022

Op donderdag 13 april is tijdens de Week van de Pathologie in Amersfoort de Palga-prijs 2022 uitgereikt. 

De Commissie Wetenschap van Palga heeft uit 38 inzendingen Vincent de Jong en Juwei Wang (afdeling moleculaire pathologie NKI-AVL) uitgeroepen tot winnaars van de Palga-prijs 2022. Zij wonnen met het abstract getiteld: Prognostic Value of Stromal Tumor-infiltrating Lymphocytes in Young, Node-Negative, Triple-Negative Breast Cancer Patients Who Did Not Receive (neo) Adjuvant Systematic Therapy. Deze studie is in 2022 gepubliceerd in the Journal of Clinical Oncology.

Het doel van de studie was te onderzoeken of stromale tumor-infiltrerende lymfocyten (sTIL's) prognostisch zijn bij jonge patiënten met klier-negatieve (N0) triple-negatieve borstkanker die systemische therapie-naïef zijn.

Sinds 2012 wordt de prijs jaarlijks uitgereikt aan de onderzoeker met het beste abstract waarbij gebruik is gemaakt van Palga-gegevens, ter stimulering van wetenschappelijk onderzoek met de Palga-databank.

De Commissie Wetenschap van Palga beoordeelt elk jaar alle ingediende abstracts en wijst punten toe op zowel:

  • de originaliteit van de vraagstelling
  • een heldere en duidelijke schrijfstijl
  • kwaliteit methodologie
  • goed gebruik van de Palga-databank

De winnaars (vertegenwoordigd door Gwen Dackus, AIOS pathologie UMC Utrecht) hebben donderdagochtend de mogelijkheid gekregen om een presentatie te geven over het winnende onderzoek tijdens de Week van de Pathologie.

Het winnende abstract kunt u hier terugvinden. 
De overige inzendingen van 2022 kunt u hier teruglezen.

Wij danken iedereen die heeft meegedongen voor de Palga-prijs 2022 voor het inzenden van hun abstract. In oktober opent de inzending voor de Palga-prijs 2023. Wij hopen ook dan weer veel abstracts te mogen ontvangen.